Home > hiburan, keluarga > nursery rhymes…

nursery rhymes…

Kowang ada anak? Kalau kowang tak de anak pun, mesti kowang tau kan ape itu nursery rhymes.. Dulu kecik2 mesti de dgr or nyanyi kan.. Bukan ape, dek kerana baby kecil di rumah tu kdg2 susah sket nk soh die mkan, so bukak le cd nursery rhymes bagi die tgk.. suke bukan main..siap goyang2 lagi.. adoi la..nih mesti blaja kat taska nih..

Antara nursery rhymes/lagu kanak2 yang popular adalah:

  1. twinkle twinkle little star
  2. baa baa black sheep
  3. mc donald had a farm
  4. london bridge
  5. mary had a little lamb
  6. ten little indian boys

Pendek kata, macam2 lagi la..nih antara yang saya tau la kan.. haha.. tapi dalam banyak2 lagu dlm cd nursery rhymes baby saya nih.. 2 dua lagu yang saya suke sgt.. siap nyanyi skali nih.. kdg2 rase cam karaoke lak kt rumah tu.. (kalah rumah jiran saya nih…)..hahaaa.. ni lagu die..

  1. ding dong bell
  2. hickory dickory dock

Untuk lirik lagu ini sila klik..

Selanjutnya

DING DONG BELL

Ding dong bell
pussy in the well
who put her in.. little johnny green
who pull her out.. little tommy stout
what a naughty boy was that
to drown a pussy cat
who never did any harm
but kill all the mice
in his father’s barn

HICKORY DICKORY DOCK
hickory dickory dock
the mouse ran up the clock
the clock struck one
the mouse ran down
hickory dickory dock…

Itula lagu kegemaran saya wt masa nih.. hahaa..tapi dari lagu ding dong bell tu.. lh de pengajaran gak..

mote:

  1. Jadikan ini semua sekadar hiburan yang tidak melalaikan.. juga utk mengajar bahasa inggeris kepada anak2..
  2. Dari lagu ding dong bell tu, jangan le wat jahat kat sesape pun, apatah lagi kepada orang yang buat baik kat kite…
  3. Buatla baik kepada org..tapi berpada-pada..
  4. Lagu kedua..xtau la..nape tah tikus tu.. jgn jadik tikus kot.. wat salah (ran up the clock), terkejut trus lari..

Okey.. sehingga berjumpa lagi…

Categories: hiburan, keluarga
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: