Home > ceritera, coretan, gambar, keluarga > ceritera annur…

ceritera annur…

Salam. tak de idea nak tulis en3 apa. Citer pasal annur la. Skang dah 1 tahun lebih-lebih.. Skang suka bercakap, walau pun mama & abah dia x faham satu apa pun.. Dengan suara yang kecik/halus tu, klakar lak bila dgr annur cakap. Kadang2 bebel apa tah, siap dengan mulut-mulut skali. Memang la terhibur lau tegok gelagat budak-budak kecik kan..

Agaknya itu yang membuatkan kenapa orang suka budak kecik. Ye la, cuba bayangkan kalau budak tu buat derk je kalau kite kacau2 die, xke kita pun bosan? haha.. Annur nih pulak jenis sula tegur orang. suka senyum. Tapi, kalau orang nak ambik dia, terus paling, tak nak. Tu yang buat orang geram.. Saper? haha.. de la, especially achik die.. haha.. (marah achik die lau baca nih..hahhaa)

Lagi satu, kalau family kat kampung telefon guna 3G, mesti dia buat xtau jer.. kadang2 tgk atas, tgk abah die, tgk mama die.. Buat2 xdgr.. Geram gak bile tgk gelagat die cm2. Macam berada dalam dunia sendiri..

Kalau dulu, tgk je mama & abah dia bangun ke dapur, dia pun sibuk bising, nak ikut. Tapi, semenjak de permainan baru, kurang sikit. Macam khusyuk sangat dengan mainannya tu. Jom tengok gelagat die..
nih le lukisan/contengan pertama annur..

kiri: comel tak annur lukis?
kanan: khusyuknya annur lau dapat main smart board nih..

kiri: annur walaupun suka nari2, tapi nih bukan aksi nari tau..ni aksi tgh geram.. tah, tiba2 malam tadi suke buat macam nih 2,3 kali..mama tak ajar ye..
kanan: aduh, annur nak rehat jap..

annur dah penatla mama..saya yang dah keletihan…

konon gambar nih nak buat masuk pertandingan bayi cinta alam ratu hati.. tapi muka annur xnampak sangat…

Itulah ceritera pasal annur nih..haha..ok, esok cuti, jadi en3 pun cuti gak..hahaa.. okey, sehingga kita berjumpa lagi.. InsyaAllah..babai..
Categories: ceritera, coretan, gambar, keluarga
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: