Home > ceritera, coretan > rumah terbakar.. eh kedai terbakar..

rumah terbakar.. eh kedai terbakar..

Salam.. apa khabar? macam mana dengan hujung minggu? hari ni rasa penat sebenarnya.. huhu.. so, ingat tak de en3 dah.. tup2 tgh dok tengok gambar, tiba2 de idea.. tak de la, cuma mengisi masa yang penat nih..haha..

Dulu, tempat nih jadik tempat makan saya & hubby masa lum kawen. Masa tuh kitorang keje kat UIA lagi.. Sejak kawen dah kurang makan kt situ.. Kalau ada pun jarang-jarang la.. Pas2 tiba-tiba hari tu teringin nak makan tom yam kat tempat lain lak. So, kitorang pun teringat kat tempat nih dulu.. Pergilah, dan ternyata memang sedap lagi.. Siap order air carrot susu.. RM2.50 jer.. Gelas besar gak..

So, masa family datang tu, dorang teringin nak minum air jus.. So, saya & hubby pun bawakle family ke tempat tu lagi.. Sedap lagi.. Tapi kami cuma minum je, sebab petang tu dah hentam Satay Kajang kt MRR2 tu..

Seminggu lepas tu, teringin lagi nak makan tom yam sedap lagi.. Bercadang la nak ke situ.. Saya dan hubby kuar pas Maghrib, dalam kul 8 camtu.. Disebabkan tak jauh, kejap je.. Siap plan nak makan pe.. Tiba-tiba sampai je kat situ.. terkejutnye.. kenapa?.. tengoklah gambar ni..


Nih le keadaan kedai tu.. banyak deretan kedai sebenarnya. habis semua kedai kat situ hangus. Bila berlaku kebakarannya, kitorang pun tak tahu.. Oh ye, gambar ni diambil pada petang hari, di mana saya & hubby pergi semula ke tempat tu semata-mata nak tgk kesan kebakaran tu.. hahaaa.. apalah nasib peniaga-peniaga sekalian.. Pastu, saya tak dapat makan tom yam sedap.. huhuu…

So, malam tu, kitorang pusing cari kedai yang boleh dikatakan sedap, tapi disebabkan ramai orang (mungkin pengunjung kedai terbakar pergi cari tempat lain..), last sekali kami pergi kedai yang biasa pergi. Dan cuma bungkus jer, sebab baby pun dah tertidur dalam kereta.. Lambat sangat dia kata mama abah cari kedai makan..hahaaa… Layan..

mote (de jugak nih…):

  1. Jangan main api, nanti terbakar diri, rumah & mata pencarian diri
  2. Sapa tau de tempat makan yang best kat area Gombak & Batu Caves, boleh bagitau?
  3. Masakla kat rumah, kan senang.. hahaa.. kena kat diri sendiri…
Setakat ini sahaja ke’merepek’kan saya buat kali ini.. Sehingga berjumpa lagi.. InsyaAllah..
Categories: ceritera, coretan
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: