Home > blogger, ceritera, IT > P1 wimax.. MyWorld..

P1 wimax.. MyWorld..

Salam. apa khabar semua? memang lama nak menunggu en3 dari saya kan… okla, nak citer sikit la perkembangan baru nih.. Baru-baru nih bincang dengan encik suami pasal internet.. last-last bincang (dipendekkan cerita..), kami membuat keputusan untuk cuba membuka akaun internet di rumah.. Setelah berbincang juga, kami membuat pilihan memilih P1 wimax berdasarkan komen-komen dari pengunanya..

Terima kasih kerana di Sri Gombak ni dah ade coverage untuk P1 wimax nih.. Untuk pengetahuan, P1 wimax adalah rangkaian internet berdasarkan satelit.. Katanya, tiada masalah bila hujan, kecuali angin yang kuat.. Setelah ada sejarah karenah dengan satu lagi pihak internet (apa aku tulis nih..), kami pun memilih wimax ini.. Ada 7 hari tempoh percubaan..

Nih antara kebaikan wimax:

  1. Bayaran serendah RM 49 sebulan (pakej Home Lite – 400kbps download, 150kbps upload) – sila lihat jadual 1
  2. Percuma modem beserta WiFi (tapi ada kontrak 2 tahun, kalau kontrak setahun, kena bayar RM199 semasa bil pertama) – sila lihat jadual 2
  3. Boleh dibawa ke mana-mana tempat yang ada coverage & plug
  4. Lagi, sekarang ada promotion semperna ulang tahun pertama.. sila klik sini
Jadual 1Jadual 2
Jadi hari Jumaat yang lepas, kebetulan di Sri Gombak ada reseller yang menjual P1 wimax ni.. Dengan bayaran RM 100, kami membawa pulang satu set wimax ini.. Lihat gambar ye…

wimax yang dibawa pulang ke rumah..

set wimax dari beg..

barang-barang dari kotak..

annur yang sibuk nak naik mainan gerak kat situ…

Jadi kami bawa pulang barang itu..oh ye, kat bawah ni enjoy video annur main mainan gerak tu.. pe tah nama die. nih 1st time annur naik, masa tu ada budak lain kat sebelah naik benda yang sama.. sorry ye, sebab kena tgk nyenget… video amatur jer…

Oh ye lagi, berkenaan wimax, masih lagi di peringkat percubaan 7 hari, setakat ini signal sangat bagus.. malah walau pun guna 2 laptop, masih ok lagi.. nanti saya update lagi dari semasa ke semasa ye pasal P1 wimax nih..

CUMA satu jer hari tu.. reseller tu kata, selepas sejam, boleh activated & guna, sama juga di blog kengkawan lain.. tapi, mungkin hari tu beli pun dah malam, reseller ‘malas’ agaknye nak key in data, telefon customer service pun tidak berangkat, walaupun jam baru 10.30 malam (katanya customer services sampai kul 11 malam…??). Esoknya telefon dilayan dengan baik.. dan reseller juga sudah hantar pengaktifan… Sekarang cuma itu sahaja. Lain-lain masalah belum ada..

Sehingga kita berjumpa lagi.. insyaAllah…

Categories: blogger, ceritera, IT
  1. No comments yet.
  1. October 31, 2010 at 4:20 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: