Home > ceritera > aku bukan superman – annur…

aku bukan superman – annur…

Salam.. apa khabar?saya sekarang gemar ber’online’ dari rumah.. ha, de banyak gak nak bercerita sebenarnya.. tapi satu-satu dan slow ek… kali ni nak cerita pasal annur.. annur yang macam-macam karenahnye sekarang ni… yang nak cerita ni satu jer.. ceritanya begini…

Bangun pagi tadi tersangatlah malas.. tak tau kenapa.. so, abah annur bangun mandi dulu.. annur yang dah jaga ni, xpe lau dalam bilik yang tertutup.. mainlah die dengan apa yang ada… ha, malam tadi juga, sebelum tidur, letak sepek mata kat atas laptop di atas kerusi meja solek tu.. (maknanya, annur boleh capai la..).. so, pagi tadi, sangatla tidak ingat akan perkara itu.. tup-tup.. tiba-tiba jer dengar bunyi pplakk.. terus terkejut.. tengok-tengok..

spek mata ku sudah ler patah dikerjakan annur… pas2 annur boleh lagi bising-bising.. pe tah dicakapnya.. agaknya, cmni kot.. “mama, mama, tengok ni, sepek ni leh buat camni..” annur, annur.. nak marah, bukan die tau pun.. lagi pun itu mmg salah saya sendiri.. huhu.. hilang terbang melayang.. dah ler sepek tu paling saya suker… ni gambar sepek ku yang dah sampai masanye..

gambar kiri: spek yang dah patah..
gambar kanan: spek yang kononya nak di salotepkan..


pas2 dah mata bantuan tak de, mmg pagi-pagi kenalah ke kedai buat sepek yang baru.. memang tak boleh diselamatkan lagi sepek tu.. sebab patah dalaman.. hahaa.. patah hati.. huhu.. ni ler gambar sepek ku yang petang tadi dapat…
ni spek baru yang masih panas.. terpaksa la cari frame yang murah2 jer..

sebab nak tukar 1 set, cam baru lagi, lens yang mahal lak tu.. sayang rasa.. so, last-last tukar frame jer, guna lens lama.. cam ala-ala sama dengan spek lama kan..

NI pula gambar annur malam tadi yang menyepahkan rumah yang sememangnya bersepah-sepah.. hahaha…

gambar kiri: annur tengah sepah-sepahkan barang mainan die & majalah mama..
gambar kanan: dah habis sepah, try nak panjat rak tv puler…

Pe kena-ngena tajuk di atas ye? annur bukan superman.. satu sebab walaupun dia dah patahkan spek mama, tapi dia tak boleh pateri guna mata die jer.. dua, walaupun cuba panjat rak, tapi annur tak boleh.. haha.. boleh ker camtu.. okeyla setakat ni, saya nak cerita pasal P1 wimax, pasal rumah yang kami duduk sekarang dan macam-macam lagi.. tapi masa tak mengizinkan..

Setakat ini dulu, sehingga kita berjumpa lagi.. InsyaAllah..

Categories: ceritera
  1. fiezaradzi
    October 22, 2009 at 7:46 am

    tul..tul..tul..seronot tgk annur ceria.. tapi lau die xmakan, rengek2..sure susah hati kan….

  2. mieyzaihana
    October 22, 2009 at 7:52 am

    hehehe..so comel laa annur..mesti time dia tunjuk kat kak fiza dia macam ada rasa bersalah, (agak2 sbb slalu anak sedara buat salah macam tu lahh).. hehe

  3. fiezaradzi
    October 22, 2009 at 1:39 pm

    haha.. antara 2-2 la.. satu cam bersalah, satu lagi… die suker.. huhuuu…

  4. Alimaz-Kembara Terasing
    October 24, 2009 at 2:27 am

    saya anak dah 4…sorang anak dua cermin mata…huhuhuhuhu kopak….so kena pakai bingkai yang murah je la…

  5. fiezaradzi
    October 26, 2009 at 3:17 am

    tul tu alimaz.. tpaksa acri yg murah2 jer.. lau patah, xde la terasa sgt..

  6. azman
    October 30, 2009 at 9:23 am

    Xpe k.fiza nnt beli baru bila business dh kencang…nt ajak sy skali ek….jgn lupe tau..kimsalam kt annur and apiz ek

  7. honeylanz
    November 7, 2009 at 3:00 am

    salam kenal. wah lasaknye ur dotter. x pe bg peluang dia explore😉

  8. fiezaradzi
    November 10, 2009 at 5:00 am

    mmg my daughter camtu.. cuma depan org, die kontrol dulu..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: