Home > ceritera, coretan > ceritera seminggu… (seminggu la sangat..)

ceritera seminggu… (seminggu la sangat..)

Salam semua.. dah malam nih.. annur pun dah tido.. nampaknya, blog ini telah berjaya men’sawang’kan dirinya….hahaa.. tak tau la nape.. tapi lately, walau pun idea banyak nak di tulis, namaun.. aku tau naper.. MALAS.. hahaa..tu la idea..Banyak jadik kan dalam minggu nih.. hangatnya, baru malam tadi Kelantan vs Negeri Sembilan.. Walaupun xde la minat sangat bola tempatan nih.. (jgn tiru saya, contoh anak negara yang tidak baik..), tgk jua bersama encik suami.. mungkin sebab final kot.. so, layan.. dalam hati mmg harap N9 menang, tapi jadik penonton lelap jer la.. (lelap, bukan tido, tapi senyap..).. Best juger tgk dorg main.. 3-1 kesudahannya.. Tapi yang dikesalkan dgn penyokong Kelantan yang memusnahkan barang2 awam.. susah nak jangka, menang ke kalah ke mesti de kerosakan yang berlaku.. Bukanlah tak suker orang Kelantan, cuma sedey dengan mereka-mereka yang bertindak camtu.. Lagi kesian sebab tukang padamkan api tu kena pula baling dengan botol air.. cian die.. ish..ishk… kalau ikut hati, mau ku baling semula ke arah orang tu.. (ikut hati la, tapi xsure berani buat tak.. kang kena belasah kang.. xpasal..). Pe pun, mungkin sepatutnya tindakan lebih tegas dikenakan pada dorang nih.. betul ke dorang kena check b4 masuk stadium..? Tak pun cadanganku.. penyokong Kelantan kena bayar lebih kalau nak masuk stadium.. supaya, kalau de kerosakan, leh guna duit tu untuk tujuan pembaikan.. ok tak..? hahaaa.. marah penyokong Kelantan kat eden nih…

Cukuplah pasal bola nih.. Oh ye, tahniah buat n9 kay… Lagi cerita pasal banjir kat Malaysia.. Malam tadi de berita pasal kematian pertama disebabkan banjir nih.. Kelantan, Terengganu dan Kedah dikatakan banjir.. Alhamdulillah, semua tempat pemindahan di Terengganu telah ditutup.. maksudnya, banjir dah reda di Terengganu.. Di kelantan, jumlah perpindahan dikatakan meningkat.. Moga Allah selamatkan penduduk Kelantan, moga banjir surut seperti biasa.. Bukan setakat Kelantan jer, malah seluruh Malaysia hendaknya.. Amin.. Bagi ibu bapa, seboleh-bolehnya, awasi anak-anak anda, terutamanya yang masih kecil.. Memang best main air hujan nih.. tapi, elakkanlah sebab malang tidak berbau, kalau berbau tak pe.. boleh lari kan.. Ape pun, suratan yang Allah tentukan memang tidak boleh dielak.. cuma, ambillah langkah berjaga-jaga, agar kita tidak menyesal di kemudian hari…

Cukup pasal banjir.. huhu.. Minggu depan kalau jadi seperti yang dirancang, mungkin Annur kena balik ke kampung.. sebabnya mama dan abah annur kena ke Johor.. ke Pekan Nanas.. de trial.. kerje..kerja.. memang memerlukan pengorbanan.. Ikutkan hati memang tak nak annur balik, sebab tak pernah tido malam tanpa annur disisi.. huhuu.. sedey nih.. sekarang okey lagi.. rilek je.. tapi bila fikir-fikir, sedih plak.. boleh ke annur tido tanpa mama??.. tapi, yang utama, boleh ke abah tido tanpa annur..? hahaaa.. (tah-tah mama die yang lagi dahsyat..rasa camtu dah…hihi). Annur kena duduk dengan mak tok, wan, achik, dalam lebih sebulan gak.. xpe, mama abah balik setiap 2 minggu ek.. kalau tak tahan setiap minggu mama balik.. tunggu mama tau annur.. kalau lah boleh ku bawak annur ke johor… huhu.. kalau la…. (mood sedey nih..). Annur duduk kampung bebaik tau.. denagr kata wan, mak tok, achik ek.. mama sayang annur.. (mesti mama rindu senyuman annur, gelak tawa annur, suara annur yang comel tuh..).. huwaaa…. annur.. dah soh dah mak tok duduk sini, mak tok xmau.. huhuuu… annur, sabar ye..(tujukan khas buat abah & mama annur sebenarnye…).. dah la, tak nak cakap pasal nih lagi.. sedey…

Okey, buat encik suami dan encik radin… entry baru dah kuar yek..mari baca dan komen beramai-ramai.. hhiii…

Sehingga berjumpa lagi.. InsyaAllah..

mode : nak tido, dah ngantuk.. tadi balik kenduri Bakti tido jap jer.. penat tul minggu nih.. nape production minggu lepas begitu memenatkan..???? saper leh jawab…??tolonglah..

Categories: ceritera, coretan
  1. hafiz
    November 8, 2009 at 3:27 pm

    huhu…1)tahniah kt n9..takziah kt kerusi2)tahniah kt bakti..kawen dah rumate aku nie..3)moge kite semua jauh dr bala n malapetaka..ameen4)adus..xtaula mcm mane bile Annur xde..tp lau mama xde..lgi parah..huhu

  2. fiezaradzi
    November 8, 2009 at 3:41 pm

    haha.. cian kat kerusi tu kan..tu la, bakti, jadi juge ko dgn tiqah..amin..annur, cmner nih.. lum balik lagi..dah sedey…. abah xde pun, xtau ler camner…huwaaa…

  3. arip
    November 9, 2009 at 8:42 am

    er…. wat laa vid kol…. huhuh boleh jugakkan?sabo kwoang sabo.. pengorbanan itu perlu..tapi die nak ke kat org len? kang hari hari nangis je kang.. ops aku plak bg tambah perencah.. Yeps bakti da kawen.. wlupun bukan ade bakti bace blog nih..2 /3 dari rumet apis da kwen.. yg sowang tuh bile lagi? (dgn harapan azman akan bace) kui kui…eh cop.. azman pun rumet kowang kan? hahaha…alamak sekali kak piza nyer blog bahasa melayu laaa.. die tulis kat bawah nih "Terbitkan Ulasan Anda" bile bace mcm otak terkaku seketika ..ahhaha..selalu kuar publish comment je..

  4. fiezaradzi
    November 9, 2009 at 12:31 pm

    eh,selalu aku tulis english..huhu..nape ek..?huhu..jgn le ko tmbah manggi cukup rasa tu todin.. saje je.. vid kol xsama dgn de di depan mata..dia kena lama2 sket, baru die nak dgn org lain.. dgn todin mmg xnak dah..hahhaaaa…pape pun, moga ku dan suamiku tabah (jgn nangis ye…), annur, sayang annur…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: